Perui kovaföld rendelése

A kovaföld és az egészség

Ma már egyre több bioboltban találunk kovaföld kapszulát és a természetgyógyászok is úgy beszélnek róla, mint csodafegyverről. Ez az őskori, tengeri lerakódásból keletkezett makromolekuláris anyag valóban csodákra képes, hiszen a szervezetünk számára szükséges nyomelemeket és ásványi anyagokat, sőt, még nagy mennyiségű kovasavat is tartalmaz. Ezáltal képes regeneráló, sejtélénkítő, ásványpótló és méregtelenítő hatásokat kifejteni. Nem véletlen, hogy a modern nő szépségfegyvere a kovaföld.

egeszseg

Kovaföld eredete

Keletkezése több millió évvel ezelőttre tehető, akkorra, mikor a kovamoszatok az őstengerekben éltek és az évek múlásával lesüllyedtek a tengerfenékre és maradványaikból üledékes kőzet lett. Ebben a kovaföldes kőzetszerkezetben nagyon sok szilícium-oxid található, illetve sok ásványi anyag és nyomelem. Szilíciumra mindenkinek szüksége van, az emberi szervezetben a kötőszövetek sejtjeinek keménységéért, szilárdságáért és rugalmasságáért felelős. Hasznos még a haj, a bőr és a köröm egészségének szempontjából is. Hiányában csökkenhet a csontok, az izmok és a bőr rugalmassága.

Magyarországon kovaföldet a Tokaj vidéki hegyeken termelnek ki, illetve Erdélyben is rengeteget találunk ebből az anyagból. Itt a kitermelés az 1890-es években indult el, de csak az ötvenes években vált jelentősebbé, amikor is megnőtt az igény a kovaföld korszerű felhasználására.

Beszerzése

A kovaföldben található szilícium-dioxidról köztudott, hogy erős vízkötő képességekkel rendelkezik, így a bőr rugalmasságát befolyásolja. A kovasav a sejtek megújításában vesz részt és a szövetek szerkezetét is megerősíti. A szervezetünknek folyamatosan pótolni kell a szilíciumot, hiszen a csontképződéshez elengedhetetlen, valamint a fogak erősségének biztosításához és az ízületi porcok rugalmasságának fenntartásához. Rendszeres fogyasztásának hatására a töredezett haj erősebb, dúsabb lesz, és a petyhüdt bőr feszessé, fiatalossá válik.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!