Perui kovaföld rendelése

A kovaföld felhasználása

Kovaföld belsőleg

A kovaföldet használhatjuk béltisztításra méregtelenítő kúra keretében. A legjobb, ha por formájában fogyasztjuk, de elérhetőek kovaföld-kapszulák is.

Naponta 1-2 teáskanálnyi kovaföldet oldjuk fel egy pohár vízben és éhgyomorra fogyasszuk el. A legjobb, ha a reggelivel várunk 20-30 percet. A kovaföld kúra tartson három hónapig, tovább ne. Érdemes tudni, hogy a kovaföldet is ki kell tisztítani a szervezetből, mivel a kovaföld magába szívja a méreganyagokat és sok esetben ezek nem tudnak maguktól távozni, tehát rá kell segítenünk a folyamatra. Az algák jöhetnek ilyenkor segítségünkre, a spirulina vagy a chlorella. Mindkettőt megtaláljuk por és tabletta formájában, mindkettő alkalmas arra, hogy kivezessük szervezetünkből a kovaföldet, de a por ebben az esetben is hatékonyabb.

kovafold

A kúra során érezni fogjuk, hogy emésztésünk normalizálódik, ennek következményeként a tápanyag-felszívódás hatékonyabb lesz. A szilíciumnak köszönhetően hajunk és körmeink erősödhetnek, bőrünk pedig feltöltődhet és fiatalosabbá válhat.

A kovaföld kúra évente ismételhető, minden esetben 3 hónapig tartson és a negyedik hónapban alkalmazzunk valamilyen algakészítményt! A kúra alatt fogyasszunk sok folyadékot, egyrészt azért, mert a kovaföld képes megkötni a vizet, valamint azért is, hogy támogassuk a tisztító folyamatokat.

Kovaföld külsőleg

Kovaföldből készíthetünk arc- és hajpakolást is. Hajpakolás esetén hajhossztól függően 1-2 evőkanálnyi kovaföldet keverjünk el kevés vízzel. Csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy egy sűrű, de kenhető masszát kapjunk. Hajmosás után töröljük át hajunkat és helyezzük fel a pakolást úgy, hogy a hajtövekre és a fejbőrre bőven jusson a pakolásból. A maradékot oszlassuk el a haj teljes hosszán, hagyjuk fenn a pakolást legalább fél órán át, majd újra mossunk hajat samponnal.

Arcpakolást ugyanilyen módszerrel készíthetünk. 1-2 kiskanálnyi kovaföldet használjunk a pakoláshoz. A pakolás elkészítése után nincs más dolgunk, mint kímélő szappannal megmosni arcunkat, majd vizes bőrre felvinni a pakolást. Hagyjuk hatni 15-20 percig, majd mossuk le langyos vízzel. Hetente 2-3 alkalommal használhatjuk a pakolást.

Külsőleg bármennyi ideig alkalmazhatunk kovaföldet, de legjobb a béltisztító kúra alatt használni.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!