Gyakran ismételt kérdések a Kovaföldről

Mi a kovaföld és mi a legfontosabb alkotóeleme?

A kovaföld fő alkotóeleme a szilícium-dioxid. Az emberi szervezet számára nagyon fontos a szilícium, mondhatni a víz után a második olyan anyag, ami nagy mennyiségben megtalálható testünkben. A kovaföld nem csak szilíciumot tartalmaz, hanem számos más egyéb ásványi anyagot is, valamint nyomelemet, például kalciumot, magnéziumot, káliumot, vasat, mangánt, titánt és nátriumot is.

Magyar vagy Perui kovaföld?

Az utóbbi időben meglehetősen nagy népszerűségnek örvend a perui kovaföld. Tényleges magyarázat nincs arra, hogy a fogyasztók mostanában miért preferálják jobban ezt a típusút, sokak szerint azért, mert az egzotikus áruk vonzóbbnak tűnhetnek, de ettől függetlenül a Magyar árucikkekben is fellelhetőek a hasznosabbnál-hasznosabb anyagok.

Milyen hatással van a kovaföld a bőrre (körömre, hajra)?

Mivel a kötőszöveteknek fő alkotóeleme a szilícium-dioxid, amit a kovaföld is bőségesen tartalmaz, ezért rendkívül jó hatást gyakorol a bőrre nézve, gyakorlatilag a bőr rugalmas és sima felületű marad. Ezen kívül a korai ráncok kialakulását is segít meggátolni, ezáltal lassítja az öregedést. Továbbá, a kovaföld erősebbé teszi a körömágyat, így kisebb eséllyel fog a köröm letörni, ráadásul a haj egészségét is segít megőrizni, ezáltal a jelentősebb mértékű hajhullásnak is búcsút inthetünk.

Hogyan hat a kovaföld az emésztésre?

Előnyös tulajdonsága a kovaföldnek, hogy tisztítja az emésztőrendszert. A mai élelmiszerekben sajnos számos olyan kémiai anyag található, amelyek veszélyesek a szervezetünk számára, de a kovaföld segít eltávolítani a vírusokat, parazitákat, baktériumokat és az egyéb méreganyagokat, gyakorlatilag felszívja és befogja a kórokozókat, ezzel hozzájárul immunrendszerünk erősebbé tételéhez is.

Hogyan fogyhatok a kovafölddel?

Mivel a kovaföld csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, valamint növeli az energiaszintet, ezzel együtt a vitalitást is, ezért hozzájárul ahhoz, hogy a felesleges kilóktól megszabaduljunk, de az egészséges táplálkozásra, rendszeres mozgásra okvetlen figyeljünk.

Hogyan használható a kovaföld a szépségápolásban?

Mivel a kovaföld meglehetősen gazdag szilícium-dioxidban, ami rendkívül jó hatást gyakorol a bőrre nézve, ezért nem véletlen, hogy ma már a kozmetikában is alkalmazzák. Napjainkban számos olyan krém létezik, amelynek az alapja és fő összetevője a kovaföld, többek között rendelkezésre állnak arcradírok, ránctalanítók, szemránckrémek, hidratálók, arclemosó krémek, de kéz-, illetve körömápolók is fellelhetőek. Bővebb tájékoztatás a kovaföld kozmetikában betöltött szerepéről.

Hogyan kell fogyasztani a kovaföldet?

Az étkezési kovaföld finom por alapú, könnyed és magasan porózus. Bármilyen folyadékkal vagy étellel könnyedén elkeverhető. A legtöbben naponta 2-3 evő-, illetve teáskanálnyit fogyasztanak belőle. Napjainkban kovaföld alapú kapszulák is léteznek, ezeket a tájékoztatóban leírtak alapján szedjük. A várandós kismamák, szoptató édesanyák lehetőleg kizárólag akkor alkalmazzák, ha a kezelőorvosuk engedélyt adott rá.

Terhesség alatt szedhető a kovaföld?

A várandóság ideje alatt akkor alkalmazható a kovaföld, ha a kezelőorvos, szakorvos erre engedélyt adott és kizárólag annyit fogyasszunk, amennyit javasolt.

Melyik a legjobb kovaföldpor?

Ma már számos kiváló minőségű kovaföld alapú készítmény és étrend-kiegészítő létezik, ráadásul kovaföldporból is bőven van választék. A legfontosabb, hogy megbízható márkát válasszunk, amelyekről jó véleménnyel vannak a fogyasztók, éppen ezért alaposan nézzünk utána a szimpatikus termékeknek. Naturmind prémium kovaföld 250g

Mennyi kovaföldet szabad bevenni?

A kovaföld szedését nem lehet túladagolni, ugyanis a szervezet nem tudja felhalmozni. Mivel vízben oldódik, a vesén és a bélrendszeren keresztül távozik a fel nem szívódó mennyiség. A javasolt adagot minden esetben az adott termék leírása tartalmazza, de többnyire 2-3 kapszulányit, vagy 1 púpozott evőkanálnyit szoktak szedni.

Van mellékhatása a kovaföldnek?

Jelenleg nem találni arról információt, hogy lenne bármilyen mellékhatása a kovaföldnek. Terhesség alatt is szedhető, ha a kezelőorvos is engedélyezi, arra kell csak figyelni, hogy étkezési minőségű legyen a termék, mert kapható egyébként medencetisztításhoz is kovaföld.

Gyermekeknek adható a kovaföld?

Mivel a szervezet csak annyi kovaföldet hasznosít, amennyire valóban szüksége van és nincs mód a túladagolásra, ezért gyermekek számára is biztonsággal adható. A mennyiségeknek érdemes utánaolvasni a termékek leírásában.

Kovaföld rendelhető
Érdekességek

Kovaföld, Kalcium,C-Vitamin 210db (Sanct Bernhard)

Kovaföld, Kalcium, C-Vitamin 210db (Sanct Bernhard)

Az emberi szervezetben a kötőszövetek sejtjeinek keménységét, szilárdságát és rugalmasságát biztosítja.

Ár: 3890 Ft
Megnézem

Dr. HerzKovaföld-kalcium kapszula 60db

Dr. Herz Kovaföld-kalcium kapszula 60db

Testünknek szüksége van a bőr, haj, körmök és csontok egészségesen tartásához kalciumra, kovaföldre és C vitaminra.

Ár: 2095 Ft
Megnézem

Naturmind PrémiumÉtkezési Kovaföld por 250g

Naturmind Prémium Étkezési Kovaföld por 250g

A Biorganik Étkezési kovaföld por magas szilícium tartalmú extra finomra őrölt ásványi por.

Ár: 1395 Ft
Megnézem

LongLife Kovaföld 120 g

LongLife Kovaföld 120 g

Étkezési kovaföld por 100% - természetes ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag, legnagyobb mennyiségben szilícium-dioxidot tartalmaz.

Ár: 1715 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!